Stutteri Volstrup
Bonaparte Z DVH 1007

Balou du Rouet
Baloubet du Rouet
Galoubet A
Mesange du Rouet
Georgia
Continue
Georgette II
Naomie
Lux Z
Lord Calando
Apocalypte Z
Elvira
Ramiro Z
Odette
Klik her for Bonapartes komplette stamtræ

Bonaparte Z DVH 1007

Født:

2006

Stangmål:

168 cm

Race:

Dansk Varmblod
Optaget i Dansk Varmblod Springhesteprogram Optaget i DV Springhesteprogram Optaget i Dansk Varmblod Springhesteprogram

Godkendt i:

DV Dansk Varmblod
,
SWB Swedish Warmblood Association
,
ZANG Zangersheide

WFFS negative WFFS non carrier WFFS negative

Bonaparte Z er en top moderne hingst, velproportioneret med et udtryksfuldt smukt hoved og særdeles gode gangarter. Han er adræt som en kat, ultra-elastisk med en springevne ud over det sædvanlige. Bonaparte Z har konkurreret meget succesfuldt op til 1,50 på de store arenaer i Europa, inklusive Global Champion Tour.

Bonaparte Z kan tilføje super gode springegenskaber med fokus på god bagbensteknik, smidighed og elastiske gangarter.

I 2010 blev han kåret Reservesieger i Zangersheide og vandt det Belgiske mesterskab. Samme år vandt han også det danske 4-års championat i spring. Han blev belønnet for sin springkapacitet med to gange 9, i karakter, af dommerne og vandt 35-dages testen i 2009, med i alt 861,5 point.

Indtil 2023 var han kun stillet til rådighed hos Stutteri Volstrup, men ved indgangen til 2023, tog Stutteri Volstrup skridtet videre og købte ham.

Ligeledes har han indtil 2023 været redet af Astrid Svenstrup, hvor makkerparret har haft mange placeringer. Fra 2023 bliver Bonaparte redet af Torben Frandsen.

Bonaparte Z er efter Baloubet-hingsten Balou du Rouet, der er yderst succesrig med et stort antal afkom i den absolutte top i internal springsport.

Mor Naomi har givet flere fremtrædende afkom, hvor Bonaparte Z er den ældste. Hans søskende Buenos Aries Z (ejet af Paul Schockemöhle) og Chapeau de lux Z er begge kårede hingste. Naomis helbror Olimpic 7 konkurrerede med succes i Grand Prix 145 cm klasser.

Moderen stamtavle bærer de meget succesrige hingste Lux Z og Ramiro Z, som har sat stærke aftryk i både avl og sport. Ramiro Z er et velkendt navn i den europæiske springning og er far til uendelige mange succesrige heste, inklusive Ratina Z, en af verdens absolut bedste heste nogensinde. Lux Z konkurrerede med succes internationalt og deltog i OL, Verdensmesterskabet og World Cup. Han blev også far til et stort antal topheste på 1.60 niveau, inklusive de kårede hingste Lupicor H, Nagano, Luxius, Non Stop R og Olympic Lux.

Afkom:

Bonaparte Z har et mindre antal afkom, da fokus var på sporten. Ud af 17 registrerede afkom i Seges, går fem international springsport. Derudover er der en A-hest og en B-hest. De mest kendte afkom er Medina (mf. Isotoop), Best of Mury Marais Z (mf. Feinschnitt I van de Richter) og TM Berlin (mf. Coronado DVE 508), som konkurrer i op til 150 cm konkurrerer!

Det er værd at nævne den meget spektakulære Bella Olympic, der i løbet af 6-årssæsonen 2019 var fremragende i unghesteklassen.

I Sverige er der den meget succesrige Ulla Bella Hästak (mf. Qulla Gulla Hästak) med utrolige resultater i sporten. Hun dobbeltsejrede ved Breeders Trophy som 6-årig i 2019. Hun blev nr. 6 til Falsterbo som 6-årig. Nr. 2 til Champion of the Youngster som 5-årig. Nr. 4 i 5-års finalen til Falsterbo.

MTM Bentley gør sig bemærket internationalt i militaryklasser med David Biesel i USA. Han er oprindelig kaldt Bentley PH. Moren er Elite guldmedaljehoppen Hot Cherié P. Morfar er Chico's Boy. Blev avlsgodkendt i DV, men blev aldrig brugt i avlen. Blev som føl udtaget og solgt på DV eliteauktion.


Far Balou du Rouet DVH 1024

Balou du Rouet

I 2005 vandt Balou du Rouet finalekvalifikationen til Bundeschampionatet, og var i finalen blandt de 4 bedste kårede hingste. Også i 2006 kvalificerede Balou du Rouet sig til Bundeschampionatet i Warendorf.

Siden har Balou du Rouet haft flere sejre og placeringer i S-springning.

Balou du Rouet er far til 66 kårede hingste, og 48 statspræmierede hopper, og alene i Tyskland er der registreret mere end 262 afkom med sejre og placeringer i S-springning.

Hvert år er Balou du Rouet stærkt repræsenteret ved Bundeschampionatsfinalerne via sine særdeles velspringende og viljestærke afkom.

Også på de internationale springbaner gør Balou du Rouets afkom deres indtog. Bl.a. Horse Gym´s Balzaci, Brooklyn 17, Burberry,Baloubetta du Solei, Bacardi OLD, Balzaci og ikke mindste Balloon der med iriske Shane Breen i sadlen er med på det iriske landshold.


Farfar Baloubet du Rouet

Baloubet du Rouet

Baloubet du Rouet havde en stor international karriere. Han vandt nogen af de største konkurrencer, blandt andet flere verdensmesterskaber og to Olympiske medaljer.

Som 7-årig vandt han hingstetesten i Fontainebleau. Som ung var han reddet af Nelson Pessoa og senere af hans søn Rodrigo.

Sammen med den brazilianske rytter Rodrigo Pessoa vandt de World Cup i 1998 i Helsinki, 1999 i Göteborg og i 2000 i Las Vegas. I 2001 fik de en anden plads i Göteborg, 2002 en tredje plads i Leipzig og 2003 en anden plads i Las Vegas.

I 2004 vandt han OL guld i Athen og endte i 2003 og 2005 i top 10 i Geneve. Han blev pensioneret fra konkurrencer i 2006 som 15-årig og fra bedækninger i 2010. Han levede sine sidste år i Portugal.

Han er far til flere anerkendte heste som, Gitane du Brumans II, Gatsby Vandrin, Gonzague du Rouet, Gershwin de Reis, Balou Grande Z (vinder af 30-dages testen i 2002 i Neustadt/Dosse) og Balou du Rouet. Baloubet du Rouet var meget populær i Tyskland, Belgien og Holland.


Fars farfar Galoubet A

Galoubet A

Galoubet A havde en svær start som hingst. Først afvist som treårig, og de store ryttere på den tid var heller ikke imponeret, men det lykkedes alligevel og Jean Francois Pellegrin købte ham som 5-års og Gilles Bertran de Balanda overtog hans træning. Parret endte med at vinde 5-års finalen i Fontainebleau.

Som 7-årig begyndte de at ride internationalt, hvor de vandt Grand Prix i Wiesbaden og blev placeret som nr. 15 til de Europæiske Mesterskaber. Samme år vandt de det franske mesterskab.

Og så tog det fart. I 1980 vandt hans Nations Cup i Aachen, Chaudefontaine, Longchamp og Toronto og de blev nr. 2 i New York. De blev nr. 8 i World Cup i Baltimore og i de Alternative Olympske Lege i Rotterdam.

Den efterfølgende sæson vandt hans tre World Cup kvalifikationer i træk, Antwerp, s'Hertogenbosch og Dortmund, men tabte i finalen i Birmingham på en triplebar. Det siges at det også skyldtes at ejeren lod ham bedække en masse hopper op til finalen, hvilket der menes var skyld i at de ikke vandt. I 1982 var de på guldmedalje holdet i World Championship i Dublin.

Som 10-årig blev han pensioneret som springhest. Ud af hans første generation, som alle startede med "Q", kom der 60 føl. 12 af dem blev kårede hingste og næsten alle blev internationalle springheste.


Fars morfar Continue DVH 689

Continue DVH 689

Kendt dansk hingst, som gjorde sig bemærket i dansk springavl.


Morfar Lux Z

Lux Z

Lux Z er den mest berømte søn efter Lord Calando. Han er også en af de få hingste der er avlet i Zangersheide og har et Z i sit navn.

Han karriere startede i Holstein før han kom til Holland. Senere var han meget succesfuld i Italien sammen med Jerry Smit og sammen red de OL i Sydney i 2000. De vandt Pulsar Crown i Valkenswaard og Cannes og deltog i WEG i Jerez i 2004.

Lux Z blev importeret til Irland for at forbedre de irske springheste, som var kommet meget bagud i avlen, sammenlignet med resten af Europa.


Mors Lord Calando

Lord Calando

Navne som Lord, Cottage Son XX, Cor de la Brýere. I Lord Calando er der massere af fuldblod fra Cottage Son XX igennem sønnerne som Consul og Colombo og Lord's mor Viola.

Hans far Lord, havde 60 kårede sønner, hvor Lord Calando var den mest berømte.


Mors morfar Ramiro Z

Ramiro Z

Ramiro Z har virkelig sat sit præg på Hollandsk Varmblod og Holsteiner avl. Holstein beskrev ham som den moderne Holsteiner og han blev kåret som "Årets Hingst" i Zangersheide i 1992. I hans karriere havde han sejre på alle niveauer - Nations Cups, Puissance (over 2.2 meter!) og i internationale Grand Prix konkurrencer.


Til
toppen