Stutteri Volstrup
Sidney DH 412

Silvester
Silbersee
Silver Matal XX
Cibelle
Hallig
Fantus
Wielen
Kamera
Cor de la Bryére
Rantzau XX
Quenotte
Bettina
Raimond
Rhea
Klik her for Sidneys komplette stamtræ

Sidney DH 412

Født:

1983-2001

Stangmål:

171 cm

Race:

Holsteiner

Godkendt i:

DV Dansk Varmblod
,
HOLST Verband der Züchter des Holsteiner Pferdes e. V.
,
OS Springpferdezuchtverband Oldenburg-International e.V.
,
HANN Hannoveraner Verband e.V.
,
BAVAR Der Landesverband Bayerischer Pferdezüchter e. V.

Sidney er kendt for at avle gang og elasticitet, hvilket man tydeligt ser på dressurbanerne, hvor hans afkom gør sig særdeles godt. Sidney har avlet flere A-heste i dressur, bl.a. Marco som bl.a. blev nr. 4 i DM og har deltaget i World Cup.

Sidney er A-hest i dressur.

Kåring

Stor og betydelig hingst, af ret god type. Kønt hoved. Velansat hals. God skulder og velmarkeret manke. Stram lænd. Velformet muskuløst kryds. Lemmerne passende føre og velstillede. Bevægelsen god og taktfast, men savner elasticitet.

  • Type: 7
  • Skulder/mank: 8
  • Ol./bagp.: 7
  • Forl.: 7
  • Bagl.: 7
  • Bev. korrekthed: 8
  • Bev. sving/bæring: 7
  • Helhed: 8

Materialprøven er aflagt i Adelheidsdorf, Tyskland i 1986.Hingsten fik 123,64 points svarende til Leistungsklasse 1, og placerede sig som nr. 6 ud af 53.

Godkendt i Dansk Varmblod, Oldenborg, Holstein, Hannoveraner og Bavarian.


Far Silvester

Silvester

Silvester er regnet for en af de mest vigtige og berømte Holsteinerhingste i hans tid. Over 80 afkom gik klasser på S-niveau og han er far til tre heste der begik sig på World Championship niveau i dressur og 35 i spring.


Farfar Silbersee

Silbersee

Silbersee er født i og kåret i Selle Francais (SF), men efter at have en fremragende spring karriere i både internationalt og efter at have vundet World Championship i Aachen i 1985, blev han også godkendt i mange tyske avlsforbund og han er også kåret i Svensk Varmblod som SWB 893. Han har også vundet det Danske Springderby i 1984.


Fars farfar Silver Matal XX

Silver Matal XX var en skimmel engelsk fuldblod.


Fars morfar Fantus

Fantus

Fantus er måske ikke mest berømt for sine resultater, men i hvert fald for sin avl. Som morfar til bl.a. Lancer III og mange andre berømte hingste har han vist sin avl.


Morfar Cor de la Bryère

Cor de la Bryère

Er en af de mest indflydelsesrige hingste i moderne varmblodsavl og efter datiden havde han et fantastisk stamtæ. "Corde" er født i Frankrig og den franske kåringskommite foreslog at han skulle være en vallak. Han er kendt som "Århundredets hingst" og præstation og avlsmæssigt er han kun overgået af Landgraf I.


Mors farfar Rantzau XX

Rantzau XX

Rantzau er ud af fuldblodsfamilie 23 og var i mange år den mest foretrukne hingst i dressur og spring i Frankrig. Som far til den store Cor de la Bryère og morfar til den kendte Baloubet du Rouet kan man nemt sige at Rantzau er stamfader til alt moderne spring- og dressursport i Europa.


Mors morfar Raimond

Raimond

Ramzes X stod to gange i Holstein og anden gang producerede han fire kårede hingste: Roman, Rigoletto, Raimond og Rhenus. Rigoletto blev solgt til Holland, hvor han gjorde karriere som avlshingst. Rhenus endte sine dage i et cirkustelt. Roman blev en god konkurrencehest og en excellent far til avlshopper. Raimond var en mere attraktiv type end Roman og var far til over 120 hopper og otte kårede hingste, men kun Ramiro Z blev en succes.


Til
toppen