Stutteri Volstrup
Carinjo DVH 847

Cascavelle
Cantus
Caletto I
Monoline
Phaedra
Calando I
Fangelika
Exquisite HSP
Landgraf I
Ladykiller
Warthburg
Grossfûrstin
Ramiro Z
Vineta
Klik her for Carinjos komplette stamtræ

Carinjo DVH 847

Født: 2001 Stangmål: 167 cm

Fløjhingsten Carinjo blev Champion af Holstener hingstenes licenstest i Neumünster 2003. Han er meget imponerende grundet hans fantastiske type, gode gangarter og exceptionelle springteknik.

Faderen Cascavelle var en af tophingstene i Wöhrden i flere år, og han har leveret mange kompetente afkom med Carinjo som højdepunktet i hans avlskarriere. På moderens side finder vi topnavnene Landgraf I og Ramiro, som begge er avlslegender i det 20. århundrede. Carinjo’s mormor var blandt andet mor til avlshingsten Mephisto og til den internationale springhest Lax 1/Kai Ligges.

Den holstenske linje 703 har også resulteret i avlshingste som Anstand, Bachus, Livorno, Talisman I og II, Carlon, Condor, Mamiro, Landcolt B, Landprinz, Landprinz I og II, Montenara og Rocket Star.

Carinjo er vinder af 30-dagstesten i Marbach 2004 med højeste score i f.eks. galop (9,0) og løsspring (9, 63). Har fået tildelt DV-bedækningstilladelse.

Kåringsresultat

Carinjo blev færdigkåret til Hingstekåringen i Herning 2006. Bedømmelsesrapporten lød som følgende:

Beskrivelse:
Passende stor, ædel, højtstillet hingst af særdeles god type. Udtryksfuldt hoved. Velansat, lang hals. Middellang, velmarkeret manke. Lang, skrå skulder. God overlinie. Velformet, middellangt kryds. Forlemmerne jævnt føre og rette, fransk v.f. og svingende bevægelse. Baglemmerne passende føre med smalle hove og snæver bevægelse. Bevægelsen middel i skridt, god i trav. Særdeles god i galop.

  • Krop: 9-9-8-9
  • Lemmer: 7-7
  • Bevægelse: 6-7-8
  • Helhed 9

Far Cascavelle

Cascavelle

Cascavelle viste tidligt at han havde talent for springning med en score på 9 ud af 10 i spring. Med sin afstamning - dobbelt Cor de la Bryère (Caletto I og Calando I), Consul efter Cottage Son XX og Roman efter Ramzes X, kan man kun sige at der er spring i hans gener, hvilket han også har bragt videre i sin avl.


Farfar Cantus

Cantus

Cantus er nummer 1 på springindekset i Holstenerforbundet. Cantus er et af de varmeste og mest succesrige navne i Europa. Cantus er far til 11 kårede sønner og har givet et utal af afkom, der har placeret sig i mange World Cup stævner i hele verden. Her nævnes blot nogle af de kendeste: Calvaro–Candaletto–Calido–Come On–Cascavelle. Cantus afkom er kendt for stor kapacitet i sport samt meget stor ridelighed. Desuden er Cantus en holstener, der nedarver dressurbevægelser. Cantus er desværre død, men hans afkom er i dag noget af det allermest efterspurgte i verden. Cantus’ far Caletto I ligger nummer to på indekslisten. Af de ældre hingste er han en af de mest kendte og betydningsfulde sønner af Cor de la Bryere. I 2004 havde Cantus afkom vundet tilsammen €1.4 millioner.


Fars farfar Caletto I

Caletto I

Caletto I var den første af i alt fire helbrødre: Caletto I, Caletto II, Caletto III og Caletto IV. Dog blev den sidste Caletto ikke stillet til kåring. Efter at blive sparket i skridtet til slut i hans tredje avlssæson og blev steril i lang tid efterfølgende, blev hans solgt til toprytteren Michael Rüping, som sammen vandt over DM 100.000 og også fik bronze som hold ved Europæisk Mesterskab i 1983. I 1985 var Caletto I den mest succesfulde tyske Nations Cup hest. Man mente at hans tid som avlshingst bestemt var ovre, efter uheldet, men så omkom Caletto II i en ulykke. Holstener forbundet kontaktede Michael Rüping og overbeviste ham om at afprøve Caletto I igen. Efter en pause på fem år producerede han igen sæd og han begyndte igen at agere avlshingst i 1986.


Fars morfar Calando I

Calando I

Calando I er efter den berømte Cor de la Bryère og hans morfar er den - nok - den hingst der har haft størst betydning for Europæisk hesteavl: Cottage Son XX. Calando I blev tysk mester i 1984 med Karsten Huck i sadlen. Samme år fik parret placeringer i Rom, Dublin og i Calgary Grand Prix. Calando I har avlet mange succesfulde afkom og hans avlede hopper har fremkommet med flere betydningsfulde hingste, bl.a. Carthago Z, Lux Z, Lord Calando. Calando I er også far til Conejo, som sprang sig til tops i Canada i 2002 under Karen Cudmore.


Morfar Landgraf I

Landgraf I

Først var folk ikke særlig imponeret over Landgraf til at starte med, fordi at man ikke mente at fuldblodshingste var noget særligt, indtil han sprang over 2 meter flere gange. I 2007-2008 udgaven af bladet Monneron, var der en liste over top 75 hingste i verden. Landgraf I var én af de fire mest dominerende hingstelinjer, hvor han var far til hele fem hingste, hvoraf to var i top 10. Totalt har Landgraf afkom vundet over €4.5 million.


Mors farfar Ladykiller XX

Ladykiller XX

Engelsk varmblod og født i England, hvor han først var væddeløbshest. Det blev han dog ikke berømt på og blev derfor solgt til Tyskland for at forædle de tyske Holsteiner heste. Som væddeløbshest var han ikke den største og heldigvis vejede han et halvt kilo mere end minimumskravet for en fuldblodshingst kunne være en del af det tyske avlsprogram. Før hans død i 1979, stod han far til 35 kårede hingste inklusive "De Holstenske tvillinge grundsøjler" Lord og Landgraf I.


Mors morfar Ramiro Z

[an error occurred while processing this directive]

Til
toppen