Stutteri Volstrup
Colman

Carthago Z
Capitol I
Capitano
Volia
Perra
Calando
Kerrin
Rosenquarz
Lord
Ladykiller XX
Viola
Faukasien
Marlon XX
Leonore
Klik her for Colmans komplette stamtræ

Colman

Født:

1996

Stangmål:

169 cm

Race:

Holsteiner

Godkendt i:

HOLST Verband der Züchter des Holsteiner Pferdes e. V.
,
OL Verband der Züchter des Oldenburger Pferdes e.V.
,
OS Springpferdezuchtverband Oldenburg-International e.V.
,
HANN Hannoveraner Verband e.V.
,
BAVAR Der Landesverband Bayerischer Pferdezüchter e. V.
,
SF Selle Français
,
KWPN Koninklijk Warmbloed Paard Nederland
,
SBS Stutbuch Belgisches Sportpferd
,
RHEIN Pferdesportverband Rheinland e.V.

Imponerende fremtoning, helt klart en performance-hest. Colman er en karismatisk skimmel med gode elastiske gangarter og en fantastisk springteknik. Allerede i hans 100-dagstest, som han gennemførte i 1999, vandt han springdelen og blev samlet placeret i toppen. Han har vundet flere springkonkurrencer for ungheste.

Han er et typisk afkom af den internationale springhest Carthago. På moderens side finder vi de kendte hingste Lord og Marlon xx. Lord var en af de mest populære hingste i Holstener-avlen, og producerede også mange afkom i Wöhrden.

Colman repræsenteret holstener linjen 223b, som blev populær igennem hingstene Camposanto, Grant I og II, Heimchen, Heini, Mirko, Oktavus og Leon. Endvidere finder man også Curly Sue, som i 1999 blev top aktionshest, solgt for 400.000 DM.

Colman har allerede produceret flere føl af stor kvalitet. Han er far til over 15 hingste blandt andet præmiehingstene Culture II og Catwalk, og til Con Cosmos, som blev 2. reservesieger i Holstenerforbundet. Endvidere kan også nævnes kendte hingste som Casinos, Culture I, Cocoon, Colmander, Colmani, Cancoon, Cool Crack I og II, Cottbus, Coulthard og Volstrups Casillas, som er kåret i hele 7 forbund.


Far Carthago Z

Carthago var den mest af Capitol I's sønner der havde størt indflydelse på ridesporten. Ikke kun i Europa, men på verdensplan. Carthago har deltaget i flere store begivenheder verden over, bl.a. OL.


Farfar Capitol I

Selvom der altid har hersket forvirring omkring dens ophav, er man helt sikker på dens springevner. I Capitol I's hingstebedømmelse beskrives den bl.a. med "enorm springevne", hvilket han har arvet videre. Ved de olympiske lege i Sydney i 2000 blev han repræsenteret af tre heste, Carthago, Campione M og Cento. På Athens Games var han repræsenteret af fire: Cardento, Casita, Cento og Goliath. Frem til 2007 har hans afkom vundet over € 5,3 mio. Der er 34 af hans hingste sønner over hele verden og 25 i Holstein alene, og de har bevist fantastiske vidunder i sig selv.


Fars farfar Capitano

Capitano

En hingst med god bevægelse og som har arvet sin fars, Corporal, uforstyrrede temperament. Han var god under sadlen og var en imponerende afslappet springhest.


Fars morfar Calando I

Calando I

Calando I er efter den berømte Cor de la Bryère og hans morfar er den - nok - den hingst der har haft størst betydning for Europæisk hesteavl: Cottage Son XX. Calando I blev tysk mester i 1984 med Karsten Huck i sadlen. Samme år fik parret placeringer i Rom, Dublin og i Calgary Grand Prix. Calando I har avlet mange succesfulde afkom og hans avlede hopper har fremkommet med flere betydningsfulde hingste, bl.a. Carthago Z, Lux Z, Lord Calando. Calando I er også far til Conejo, som sprang sig til tops i Canada i 2002 under Karen Cudmore.


Morfar Lord

Lord

Lord vandt Holsteiner kåringen i 1969 og er blevet beskrevet med bl.a. ekstraordinæere springegenskaber. Lord ses mest i hoppelinjerne og ikke så meget i hingstelinjerne. På trods af hans mange kårede sønner slog ingen rigtigt igennem. Hans mest berømte søn er Lord Calando. Lord har mere end 60 kårede sønner og hans afkom har tilsammen indbragt mere end €3 millioner.


Mors farfar Ladykiller XX

Ladykiller XX

Engelsk varmblod og født i England, hvor han først var væddeløbshest. Det blev han dog ikke berømt på og blev derfor solgt til Tyskland for at forædle de tyske Holsteiner heste. Som væddeløbshest var han ikke den største og heldigvis vejede han et halvt kilo mere end minimumskravet for en fuldblodshingst kunne være en del af det tyske avlsprogram. Før hans død i 1979, stod han far til 35 kårede hingste inklusive "De Holstenske tvillinge grundsøjler" Lord og Landgraf I.


Mors morfar Marlon XX

Marlon XX

Avlet i Irland i 1958 og var en succesfuld travhest. Kom til Holstein som treårig. Han avlede oftest afkom af elegant udseende og derfor blev hans afkom oftest brugt som dressurheste. Afkommet Montevideo, redet af Uwe Saur, vandt holdguld ved OL i 1984.


Til
toppen