Stutteri Volstrup
Corlando DVE 476

Cor de la Bryére
Rantzau XX
Foxlight XX
Rancune XX
Quenotte
Lurioso
Vestale
Thyra
Landgraf I
Ladykiller XX
Warthburg
Odetta
Ronald
Ibylle
Klik her for Corlandos komplette stamtræ

Corlando DVE 476

Født:

1989-2017

Stangmål:

168 cm

Race:

Holsteiner
Optaget i Dansk Varmblod Springhesteprogram Optaget i DV Springhesteprogram Optaget i Dansk Varmblod Springhesteprogram

Godkendt i:

DV Dansk Varmblod
,
HOLST Verband der Züchter des Holsteiner Pferdes e. V.
,
OS Springpferdezuchtverband Oldenburg-International e.V.
,
HANN Hannoveraner Verband e.V.
,
BAVAR Der Landesverband Bayerischer Pferdezüchter e. V.
,
ABBCH Brasileiro de Hipismo
,
SWB Swedish Warmblood Association
,
SF Selle Français
,
KWPN Koninklijk Warmbloed Paard Nederland
,
SBS Stutbuch Belgisches Sportpferd
,
RHEIN Pferdesportverband Rheinland e.V.

Corlando er kåret i Dansk Varmblod, Holsteiner Verband, Svensk Varmblod, KWPN og SF.

Corlando har en topafstamning med en faderlinie, der består af lutter stempelhingste. Moderstammen er en af de bedste i Holsten - 104 A. Denne linje begynder med Retina, som vandt Hamburg Springderby 2 gange.Corlandos helsøster BB Corlanda er international springhest under Willy Mellinger. En halvbror Sir S. Thyra/Silvester deltog ved OL i Sidney i dressur for Schweiz.

Som ung havde Corlando stor succes. Han var vinder af materialeprøve i Danmark, hvor han bl.a. fik 10 i temperament, 10 i springning af både træningsleder og fremmedrytter, samt 10 i brug af ryg. Endvidere opnåede han som ung også at blive placeret i Bundeschampionatet og World Championship for unge heste i Zangersheide.

Kåringsbeskrivelse

Passende stor muskuløs hingst af god type. Kønt hoved. Velansat, men kraftig hals. Stejl skulder. Kort manke. God overlinie, dog lidt overbygget. Muskuløst kryds. Lemmerne passende føre, men lidt smalle hove. Bevægelsen god og smidig.

Kåringekaraktere: 8-6-7-6-7-6-8-8

Corlando gik bort i 2017. Vi har skrevet lidt om ham. klik her for at læse det.

I følge Horsetelex.de har Corlando 2191 registrerede afkom pr. 17. oktober 2018!


Far Cor de la Bryère

Cor de la Bryère

Er en af de mest indflydelsesrige hingste i moderne varmblodsavl og efter datiden havde han et fantastisk stamtæ. "Corde" er født i Frankrig og den franske kåringskommite foreslog at han skulle være en vallak. Han er kendt som "Århundredets hingst" og præstation og avlsmæssigt er han kun overgået af Landgraf I.


Farfar Rantzau XX

Rantzau XX

Rantzau er ud af fuldblodsfamilie 23 og var i mange år den mest foretrukne hingst i dressur og spring i Frankrig. Som far til den store Cor de la Bryère og morfar til den kendte Baloubet du Rouet kan man nemt sige at Rantzau er stamfader til alt moderne spring- og dressursport i Europa.


Fars farfar Foxlight XX

Foxlight XX

Født i Frankrig og bragt til Holstein som forædler.


Fars morfar Lurioso

Lurioso

Lurioso har avlet flere internationale anerkendte hingste og hopper. Mest kendt er nok hoppen Quenotte B, som er mor til Cor de la Bryère.


Morfar Landgraf I

Landgraf I

Først var folk ikke særlig imponeret over Landgraf til at starte med, fordi at man ikke mente at fuldblodshingste var noget særligt, indtil han sprang over 2 meter flere gange. I 2007-2008 udgaven af bladet Monneron, var der en liste over top 75 hingste i verden. Landgraf I var én af de fire mest dominerende hingstelinjer, hvor han var far til hele fem hingste, hvoraf to var i top 10. Totalt har Landgraf afkom vundet over €4.5 million.


Mors farfar Ladykiller XX

Ladykiller XX

Engelsk varmblod og født i England, hvor han først var væddeløbshest. Det blev han dog ikke berømt på og blev derfor solgt til Tyskland for at forædle de tyske Holsteiner heste. Som væddeløbshest var han ikke den største og heldigvis vejede han et halvt kilo mere end minimumskravet for en fuldblodshingst kunne være en del af det tyske avlsprogram. Før hans død i 1979, stod han far til 35 kårede hingste inklusive "De Holstenske tvillinge grundsøjler" Lord og Landgraf I.


Mors morfar Ronald

Ronald

Ronald blev undfanget i Ramiro Z's anden sæson i Holstein. Ronald var i mange år den mest populære hingst i Holstein, hvilket gav fem kårede sønner og flere end hundrede avlshopper. Ronald kom senere, som sin berømte far, til at stå i Holland, hvor han stod i fem år og undfangede den berømte hingst Saluut, som er far til den berømte Australske hingst Salute.


Til
toppen